Elena, fiecare pas e un vis realizat

Mă numesc Spiridon Elena, şi sunt nascuta la data de 19.05.2010. Toti cei din familie au asteptat cu nerabdare venirea mea pe lume – in special surioara mea mai mare Andreea. Dar bucuria nasterii mele a fost umbrita de o veste tare greu de acceptat pentru inceput pentru cei din jur.. Starea mea de sănătate este afectată de o malformaţie genetica rară: mielomeningocel (cea mai grava forma a spinei bifida) , hidrocefalie (acumulare de apa la creier) şi de probleme ortopedice cauzate de această malformaţie (picior varus equin– tălpiţele picioarelor erau aproape lipite de glezna). 
Deşi sunt mică, am trecut cu bine prin mai multe operaţii: trei operatii facute la spitalul de copii Sfanta Maria din Iasi si cea de a patra la spitalul de copii Maria Sklodowska Curie din Bucuresti.
Aş dori să vă prezint pe scurt drumul pe care l-am parcurs până acum. Operaţia mielomeningocelului a fost programată imediat după naştere (la 72 ore de la nastere). Hidrocefalia se asociază în cel putin 80% din cazurile de mielomeningocel, de aceea la o luna de la nastere a fost nevoie de o noua interventie chirurgicala pentru a drena surplusul de “apa” care se acumulase in cap. Dupa aceste doua operatii, ortopezii au încercat să remedieze problemele ortopedice . Astfel, timp de 2 luni, perioada in care saptamanal mergeam la Iasi, prin ghipsari repetate au reuşit  să indrepte talpile si sa le aduca la pozitia normala. Apoi a urmat operatia de tenotomie si o alta perioada de 2 luni in care am stat in ghips. 
Sunt o luptătoare şi prin dorinţa mea de a mă face bine, le dau putere şi părinţilor mei să înfruntăm obstacolele şi să mergem mai departe. De aceea incepand cu luna decembrie 2010, imediat dupa scoaterea ghipsului am inceput sedintele de kinetoterapie alaturi de un OM cu suflet mare, alaturi de care am facut mari progrese.

In anul 2011 am reusit si am ajuns la spitalul de copii Maria Sklodowska Curie (fostul Budimex) din Bucuresti. Din martie 2012 ,  deoarece piciorusele iar incepeau sa se strambe, am reluat si pentru alte 2 luni tratamentul ghipsat , cu ghipsuri schimbate saptamanal si urmat apoi de cea de a doua operatie de tenotomie.
Desi am avut multe de indurat , azi sunt FOARTE FERICITA că alaturi de “frumuselul meu” (asa il alint pe domnul alaturi de care am reusit ceea ce parintilor li se parea imposibil) pot să merg, ce-i drept doar cu ajutorul cadrului, dar MERG.
Aceste sedinte pe care le fac acasa sunt intrerupte cam de doua ori pe an, deoarece merg si la centru de recuperare pentru copii 1 Mai de la Baile Felix, unde mama a cunoscut mai multe mamici pe care doreste sa le ajute .
Din septembrie 2013 merg la grădiniţă şi sunt foarte fericită şi încântată de tot ce reprezintă gradiniţa: copii, activităţi, afectivitate şi nediscriminare. Sunt un copil foarte vesel, sociabil, imi plac cartile , desenele animate, ador sa ma joc cu plastelina, dar cel mai mult imi doresc sa stau alaturi si sa ma joc cu copiii.

 

Sumele provenite din 2% din impozitul pe venitul realizat în anul 2013 sau prin diversele sponsorizări şi donaţii,  vor fi folosite pentru a continua recuperarea si interventiile chirurgicale care vor urma. 
Vreau ca împreună cu părinţii mei să le multumesc tuturor celor care ne-au sprijinit financiar şi care ne-au fost alături cu un sfat, un gând, o rugăciune.

Vă multumesc din suflet! 
Elena

Autor: Ofera Sansa Viitorului