Un copil de şapte ani se luptă cu viaţa

De curand am primit un mail cu rugamintea de a posta povestea acestei familii aflate la grea incercare. Nu i-am cunoscut personal, insa inteleg perfect suferinta si lupta prin care trec. E dureros sa vezi cum un copil nevinovat trebuie sa lupte cu asemenea boala; mama ii este alaturi pana la capat si cauta cu disperare ajutorul necesar pentru a-l vindeca pe Cosmin de aceasta cumplita boala. Oricat de mult as intelege situatia acestei familii, tot mama poate explica mai bine prin ce trec:

“Mă numesc Dorina Ailincăi şi sunt din Botoşani. Sunt mama lui Cosmin, un băieţel de numai şapte anişori care la 3 ani a fost diagnosticat cu HISTIOCITOZĂ CU CELULE LANGERHANS. De la diagnosticare şi până acum a suferit mai multe operaţii şi tratamente cu citostatice, dar cancerul recidivează pentru că nu există nici o schemă precisă de tratament, nici măcar în cărţile de specialitate”.

Acesta este mesajul disperat al unei mame din Botoşani căreia, la numai 28 de ani, viaţa i-a rezervat o cumpănă cruntă: se zbate pentru viaţa unicului copil pe care l-a crescut timp de şapte ani de zile şi care uşor, uşor se stinge sub ochii ei, fără a putea face ceva să îl ajute.

Acum trei săptămâni, Cosmin Ailincăi a fost diagnosticat cu FORMAŢIUNE TUMORALĂ PE STANCA TEMPORALĂ DREAPTĂ, TUMORA ACOPERIND ŞI CASA TIMPANULUI. Doctorii s-au arătat rezervaţi, mi-au spus ca în momentul de faţă nu poate fi vorba despre operaţie, riscurile fiind foarte mari. “În cele din urmă mi-au spus că boala lui Cosmin este un istoric în lume, fără precedent. În urmă cu o săptămână, Andrei Cosmin a început chimioterapia la Institutul Oncologic Bucureşti. Medicamentele din schema de tratament nu se găsesc la noi în România, nu sunt omologate şi nu se vând în farmacii”, îşi continuă trista poveste mama lui Cosmin.

Tânăra mamă nu renunţă şi susţine că va lupta pentru viaţa unicului său fiu până când va reuşi să îi redea viaţa şi copilăria pe care le merită, de altfel, fiecare copil. Sacrificiile făcute până în prezent pălesc în faţa dorinţei de a-şi vedea copilul sănătos, jucându-se şi bucurându-se de copilărie.

Cosmin se află în acest moment la Institutul Oncologic “Prof Dr. Al. Trestioreanu” din Bucureşti “Cu ajutorul dv. vă rog din tot sufletul, vă implor să ne ajutaţi să găsim o clinică în străinătate unde Cosmin s-ar putea trata şi, totodată, să avem banii necesari pentru ca până la operaţie să putem suporta costurile medicamentelor”

HISTIOCITOZA CU CELULE LANGHERHANS  o boala crunta pentru un sufletel de sapte ani. Iata cateva dintre simptome ca sa intelegeti prin ce trece Cosmin

Simptomatologia histiocitozei cu celule Langherhans este diversa, ea depinzand de varsta bolnavului si de numarul organelor afectate. In evolutia bolii poate fi afectat un singur organ sau sistem, dar exista cazuri cand sunt cuprinse simultan mai multe organe si sisteme determinand disfunctia acestora.Formele multisistemice se manifesta prin febra, scadere ponderala, disparitia apetitului alimentar, apatie. La nivelul sistemului oste-articular apar leziuni in 80% dintre cazuri. Acestea pot fi unice sau multiple, asimpotomatice descoperite fortuit in cazul efectuarii unui examen radiologic. Exista si cazuri in care leziunile osoase sunt dureroase si pot fi insotite sau nu de tumefactie a partilor moi. Acest tablou clinic se regaseste in special la copiii de varsta mai mare de 5 ani.

Pentru cei care doresc sa fie alaturi de Cosmin pot dona in conturile de mai jos (orice banut conteaza):

LEI:

RO85RNCB0041106794360001

EURO:

RO65RNCB0312106794360003

USD:

RO58RNCB0041106794360002

Banca Comercială Română (BCR)

Titular Ailincăi Dorina

http://dorinaailincai.blogspot.com/   aici puteti gasi mai multe informatii despre starea si evolutia bolii lui Cosmin.

De asemenea, cei care au trecut sau trec printr-o experienta asemanatoare, pot lasa un mesaj pentru a impartasi informatii referitoare la vreo clinica din strainatate care sa-l ajute pe Cosmin in lupta cu boala.

Va rog din suflet, nu fiti indiferenti! Cosmin are nevoie de o sansa, o sansa de a-si relua copilaria!

Autor: Ofera Sansa Viitorului