Ce sunt produsele de protectie termica?

Este bine cunoscut faptul ca o coafura superba se obtine cu ajutorul aparatelor de dispersie a caldurii. Ceea ce nu stie toata lumea este ca utilizarea acestor aparate este nociva pentru sanatatea firului de par. Toti specialistii din domeniul de infrumusetare recomanda aplicarea produselor de protectie termica inainte de folosirea aparatelor de styling. Un bun agent de protectie impotriva caldurii este esential pe termen mediu si lung. Poti folosi si cea mai buna placa de indreptat parul existenta pe piata, este irelevant, protectia termica este obligatorie!

Ce sunt produsele de protectie termica?

Asa cum sugereaza si numele, produsele de protectie termica protejeaza parul care urmeaza sa fie coafat. Procesul de coafare se poate realiza cu ajutorul unui uscator, o placa de par sau o perie rotativa.Cu toate ca prin folosirea acestor aparate se poate obtine un look superb, efectele utilizarii pot fi daunatoare. De ce? Firul de par este supus unei temperaturi ridicate o perioada de timp. Indiferent de tipul de par, folosirea acestor aparate va afecta sanatatea acestuia.

Prin folosirea produselor de protectie termica se creeaza o bariera de protectie peste cuticula  firului de par. Cu alte cuvinte, firul de par absoarbe mai greu caldura degajata. Totodata, caldura este distribuita uniform pe intreaga suprafata pentru a reduce daunele.

Desigur, aceste produse nu vor oferi o protectie de 100%, dar cu siguranta vor reduce considerabil degradarea firului de par.

Majoritatea produselor de protectie termica impotriva caldurii se blocheaza simultan in umiditate si reduc evaporarea apei. Un aspect deosebit de important. Prin folosirea acestpor produse se va reduse si timpul de uscare a parului.

Cum alegi produsele de protectie termica?

Avand in vedere ca pe piata sunt existente foarte multe astfel de produse, poate parea o sarcina grea. Daca nu ai mai folosit un produs de protectie termica pana in acest moment sarcina grea devine una imposibila. In realitate lucrurile nu sunt chiar atat de grele. Totodata, trebuie sa eliminam un mit: cea mai buna perie rotativa de par este nociva daca nu se aplica protectie termica.

Majoritatea produselor de protectie impotriva caldurii vor functiona pe orice tip de par. O exceptie de la aceasta regula se aplica firului de par fin. Pentru un astfel de par, cea mai buna alegere o reprezinta o crema sau un ulei mai gras de protectie termica.

De asemenea, avand in vedere tipurile de par, unele necesita nevoi specifice. Ce sunt nevoile specifice? Acestea sunt valabile pentru parul care necesita o hidratare suplimentara. O astfel de nevoie este si estomparea culorii sau combaterea frizzului. Pe piata sunt existe produse de protectie termica destinata acestor categorii de nevoi.

Cum se folosesc produsele de protectie termica?

Inainte de utilizarea protectiei termice impotriva caldurii, specialistii recomanda tampoarea parului cu un prosop. In acest fel este eliminata umezeala prezenta. Datorita acestui pas, produsul de protectie termica va avea un afect mai bun. Fiind un spray, este necesar agitarea recipientului inainte de aplicare.

Urmatorul pas este pieptanarea usoara a parului. Nu trebuie insistat, doar descurcat parul. Aplicarea produsului de protectie termica se va realiza de la o distanta de 10-15 cm. Nu este recomandata aplicarea unei cantitati mari de protectie termica. Daca aplicati mai mult nu insemna ca va avea rezultate mai bune. Exceptie de la aceasta regula face parul foarte uscat. Pentru un astfel de par este recomandata aplicarea unei cantitati mai mari de protectie termica.

Dupa ce parul este acoperit se poate trece la etapa urmatoarea, uscarea acestuia. Uscarea se poate realiza cu unul dintre cele mai bune uscatoare de par sau prin folosirea unei perii rotative.

Produsele de protectie termica si parul fin si subtire

Aparatele de coafare, cum ar fi o placa de indreptat parul sau o perie rotativa, pot deteriora orice tip de par. Cu toate acestea, parul fin si subtire are cel mai mult de suferit. Acest tip de par are cel mai mult nevoie de protectie termica. Fiind subtire este mult mai usor sa se usuce. Supunerea indelungata la temperaturi ridicate va deteriora firul de par, inca de la radacina. Pentru a evita acest efect nedorit ai nevoie de cateva secunde si o cantitate mica de protectie termica.

De regula, un recipient de protectie termica impotriva calduri este consumat in 2-3 luni. Asadar, cu un minim de efort se prelungeste durata de viata a firului de par. Un par sanatos este esential pentru un zambet superb. Totodata, pentru a preveni degradarea prematura a firului de par este recomandat folosirea celui mai bun ondulator de par.

Concluzii

Cred ca majoritatea femeilor stiu cum arata parul deteriorat. Unele persoane au fost inzestrati cu un fir de par care nu se rupe la expunerea la caldura. Cu toate acestea, nu este vorba despre parul fin. Acest tip de par are nevoie de mai multa ingrijire. Lipsa cheratinei si a mineralelor din firul de par sunt resimtite.

Prin folosirea produselor de protectie termica, firele de par vor obtine mai multe vitamine. Asemenea sanatatii umane, firul de par resimte lipsa enzimelor si a mineralelor. Similar alimentatie, indreptativa atentia catre produsele fabricate din ingrediente naturale. In niciun caz nu apela la produsele chimice. Aceste produse sunt benefice pe termen scurt, in schimb sunt un deavantaj mare pe termen mediu si lung.

Recomandari de top
Logo